Afacere firma de curatenie

S-ar putea crede că o firma de curatenie este un business simplu, avand în vedere ca toata lumea stie  sa faca curat, dar lucrurile sunt putin mai complicate decât apar la prima vedere. Va prezentam cateva ponturi si chestiuni de luat in calcul.

 

Afacere cu firma de curatenie.

Ce dotari sunt necesare la început În faza de start-up, în cazul în care nu exista deja contracte compelxe, trusa minima trebuie să contina:

  •      Ergodisc profesional, dotat cu perie de mochetă, perie de pardoseală dură, precum şi cele 3 paduri specifice pentru diferitele nivele de duritate ale pardoselii;
  •      Aspirator injecţie-extracţie, pentru spălarea mochetelor;
  •      Aspirator profesional de lichide;
  •      Aspirator de praf;
  •      Trusă pentru spălarea de geamuri;
  •      Scară de minimum 4 m;
  •      Consumabile (lavete, mopuri, bureţi industriali, mănuşi etc.);
  •      Găleţi specifice, cărucioare multifuncţionale etc.

Capital Minim.

Capitalul minim de pornire se invarte in jurul sumei de 50.000 lei in cazul in care nu exista contracte mari din prima faza.
Autorizatii.

Nu sunt necesare autorizatii special de lucru, dar solutile folosite e indicat sa fie profesionale si   avizate de catre Ministerul sanatatii.

Cat de mare sa fie echipa.

In principu daca firma incepe cu servicii de curatenie generala si post-construct sunt necesare minim 3 persoane. In cazul ce intervin contracte de curatenie zilnicica sau cu frecventa mare, echipa trebuie dimensionata in functie de acestea.

Marja de profit Firma de Curatenie.

 

Marja de profit se invarte in jurulu a 15-25 % din cifra de afaceri, dar cu o posibilitate foarte mare de marire a procentului. Marja de profit poate fi afectata de concurenta neloiala si lipsa de Know How.

Afacerea cu firma de curatenie chiar daca pare un Business simplu, riscurile de pierdere sunt foarte mari.

Posibilitatea aderarii la o Franciza.

Probabil cel mai important avantaj pentru francizat este achizitionarea sau utilizarea unui produs sau serviciu consacrat. Francizatul beneficiaza de o afacere care are deja un produs sau serviciu consacrat. Adesea clientii cunosc deja numele si reputatia oferite de produs sau de serviciu. Acest avantaje este de cea mai mare importanta pentru francizat datorita sumelor masive cheltuite de francizor ca sa mentina in atentia publicului .

Lipsa de experienta a anteprenorului debutant poate duce la faliment si la pierderi massive de bani in primul an.

Pentru detalii suplimentare si posibilitatea preluarii unei francize va stam la dispozitie.