Sfaturi pentru relatia cu o firma de curatenie

Omul de rand de are nevoie de 10 ore pe luna pentru a-si face singur curat in casa. Pentru multi, asta inseamna destul de mult timp, asa ca apeleaza la o firma de curatenie sau la serviciile unei menajere. Contra catorva zeci de lei, angajeaza o “femeie” sau o firma de curatenie care sa vina o data pe saptamana sa le curete prin casa si sa le calce rufele. La ce sa te astepti in astfel de situatii.

“Suntem adeptii unei curatenii de suprafata si nu ai uneia ca la carte” 

In incercarea de a termina cat mai repede treaba, multe menajere nu isi fac meseria cum trebuie: fie se grabesc sa termine si uita sa mai stearga praful sau sa dea cu aspiratorul dupa canapea, fie nu sunt atente si muta obiectele de la locul in care se afla de obicei.

Au fost multe cazurile in care clientii si-au cautat saptamani intregi obiectele fara sa le mai gaseasca.

“Lista”

Intocmiti o lista cu tot ce este de facut, pentru ca lucrurile sa fie clare de la bun inceput.

“Nu ne pricepem la calcat, dar putem incerca” 

Unii se gandesc ca daca angajeaza o menajera la recomandarea unor cunostinte, au mai multe sanse sa fie multumiti de serviciile ei. Altii, din contra. Au mai multa incredere in firme de curatenie si se gandesc ca daca semneaza un contract, vor avea parte de personal calificat si garantia ca nu le va disparea nimic din casa. De foarte multe ori insa, este vorba mai mult de noroc.


“Prima oara te va costa mai mult” 

Daca nu ai mai apelat la serviciile cuiva inainte, s-ar putea ca cei de la firmele de curatenie sa incerce sa te convinga ca intai trebuie facuta o curatenie generala, care costa mai mult, si apoi cateva sedinte mai ieftine, de intretinere. In cele mai multe cazuri, prima intalnire este doar un truc ca sa iti ia mai multi bani.

“Nu prea stim multe despre angajatii nostri” 

Desi foarte multi clienti isi lasa casa pe mana menajerelor, nu toti sunt dispusi sa faca asa ceva. Cum sa nu stai cu grija cand te gandesti ca atunci cand ajungi acasa s-ar putea sa nu mai gasesti nimic din ce aveai? Inainte de a incheia contractul, asigura-te ca agentia la care ai apelat este una renumita si ca ii cunoaste bine pe angajatii pe care ti-i trimite.


“Avem un contract, dar asta nu inseamna nimic” 

In contractul pe care l-ai semnat scrie ca vei fi despagubit in cazul in care-ti dispare un obiect de valoare din casa sau in cazul in care angajatul firmei iti distruge ceva? Dar totusi, Nu este de ajuns sa spui ca ti-a disparut ceva. Trebuie sa si demonstrezi ca angajatul firmei te-a furat.

“Nu intotdeauna dam socoteala pentru greselile noastre” 

 

Nu intotdeauna ai norocul ca firma de curatenie sa plateasca pentru greselile pe care le fac angajatii ei. De exemplu, daca iti este distrusa gresia sau covorul cu anumite substante, este foarte posibil sa ramai cu buza umflata. Nu poti decat sa depui o plangere, insa asta nu va rezolva mare lucru.