Curatarea tapiteriei auto acasa.

Daca pur si simplu constatati ca tapteria masinii dumneavoastra trebuie curatata si nu aveti timp sa mergeti la o firma specializata, e timpul sa va ocupati personal de aceasta problema.

Uneori iti dai seama in ultimul moment ca ai nevoie ca masina ta sa fie curata, atat in interior cat si in exterior. Cateodata poate nu ai timp sa mergi la curatatorie specializata si vrei sa scoti petele care s-au format pe tapiteria textila inainte sa ia amploare.

Cea mai rapida metoda de a curata tapiteria este sa folosesti un aspirator mic, de mana, pentru a elimina toate resturile de mancare sau praful din masina. Daca poti, mergi la o benzinarie si foloseste aspiratoarele de mare putere de acolo. Apoi umple o galeata cu apa calda si una cu apa rece.

In cea calda adaugi solutie speciala de curatat sau, daca nu ai, niste detergent de rufe, care sa nu contina  inalbitor, si putin otet. Foloseste un burete sau o carpa pentru a curata fiecare scaun, fara sa-l lasi sa se ude prea tare. Sterge cu o miscare circulara.

Cand esti multumit de rezultat, foloseste o alta carpa curata si apa rece curata pentru a curata inca o data scaunele si  a elimina urmele de detergent.

O alta metoda este sa iti creezi o solutie amestecand  1 litru de apa calda, 100 ml lichid de spalat vase, 1 lingurita de detergent, dupa care sterge in acelasi mod, fara a uda foarte tare scaunele. La sfarsit mai aspira o data scaunele cu un aspirator puternic.

Cea mai buna metoda este sa folosesti solutii speciale de curatat tapiteria care au o concentratie studiata sau substante active speciale si care nu vor afecta materialul. Aceste solutii trebuie aplicate si lasate cam 5 minute sa actioneze inainte de a se folosi o carpa uda pentru a se curata tapiteria.

Sigur, daca vrei sa cureti in profunzime tapiteria auto textila, o poti face prin tehnologia injectie – extractie.

Dar din nefericire aceasta tehnologie nu este la indemana oricui si trebuie apelat la o curatatorie specializata , rezultatul va fi unul mult superior oricarei curatari cu detergent.