Curatare eficenta a Covoarelor

Covorul tau reprezenta un adevarat pericol pentru sanatatea ta. Poate fi mediul perfect pentru adunarea si dezvoltarea in numar mare a acarienilor. Curatarea covoarele este de multe ori neglijata deoarece praful si acarienii sunt greu de observat, dar la o analiza atenta mizeria si praful se pot vedea foarte usor.

 

Un covor murdar reprezinta o sursa de boli si va crea disconfort pentru persoanele din casa. De asemenea calitatea aerului si a mediului din casa este direct afectata de covovoarele dumneavoastra. Pentru a pastra curateania aerului din casa este important ca si covorul tau sa fie igienizat si curatat frecvent in functie de traficul existent. Pe langa toate produsele speciale de curatenie poti apela si la metodele clasice de curatare la indemana oricui, cu un cost mai redus, care iti curata eficient covorul.

 

Covorul trebuie spalat minim de doua ori pe an, pe langa aspirarea periodica,  covoarele mai groase trebuie curatate cu mai multa atentie deoarece praful si mizerile ajung in adancime si nu se pot observa dar ele sunt acolo.

 

Clorul – este recomandat la curatarea covoarelor albe si groase pentru a pastra nuanta aceea de alb imaculat, in plus clorul va distruge toate bacterile care se afla in covor.

 

Amoniacul – este perfect pentru curatarea covoarelor care sunt in bucatarie si in locul in care se mananca deoarece acesta indeparteaza eficient grasimea. Este foarte util in situatiile in care  ai organizat o masa sau o petrecere si covorul tau se murdareste cu mancare si ulei.

 

Otetul –  este o varianta foarte buna pentru curatarea petelor inchise la culoare si poate fi folosit si pentru indepartarea mirosurilor neplacute. In cazul in care pe covor sunt pete de suc de fructe este recomandat sa cureti zona cu o carpa care a fost imbibata anterior in otet. Poate fi folosit de proprietarii ce au animale in casa, la care pe langa aspirarea covoarelor saptamanala este recomandata si perierea covorului pentru a indeparta parul animalelor. Daca doresti doar sa reimprospatezi culoarea covoarelor e indicat sa aplici apa cu otet si covorul tau va fi ca nou. Stai linistit, ,mirosul de otet se disperseaza rapid.

 

Sarea – Daca te regasesti in situatia in care ai varsat vin pe covor e important sa stii ca acesta se poate curata cu sare, care va fi lasata sa absoarba tot lichidul si apoi se va tampona zona cu o carpa curate.

 

Daca nu doresti sa cureti personal covorul sau mocheta poti apela la o firma de curatenie specializata