Care este diferenta dintre dezinsectie, dezinfectie si deratizare?

 

Cand vine vorba despre eliminarea daunatorilor din locuinta, trebuie sa avem in vedere ce tip de metoda de eliminare folosim care sa raspunda nevoilor noastre. Pentru eliminarea daunatorilor se folosesc trei procedee: dezinsectie, dezinfectie si deratizare, termeni ce au o sonoritate similara si sunt usor de confundat. Putem face totusi diferenta intre ei, dupa cum urmeaza.

dezinsectie si deratizare

Dezinsectia este necesara pentru eliminarea insectelor

Dupa cum sugereaza si cea de-a doua parte a cuvantului, dezinsectia se refera la eliminarea insectelor si a acarienilor care vehiculeaza si transmit boli infecto-contagioase si parazitare la om si animale.

In DEX, dezinsectia este definita drept ”distrugere a insectelor parazitare (transmitaroare de boli) aflate in mediul uman; operatie de distrugere a insectelor daunatorare cu ajutorul unui insecticid”. In cazul in care faci confuzie intre dezinfectie si dezinsectie, dezinfectia sau dezinfectarea este ”actiunea de a dezinfecta si rezultatul ei; operatie de distrugere a microbilor sau a parazitilor animali si vegetali; a distruge germenii patogeni in afara organismului, pentru a impiedica orice contaminare”.

Dezinsectia elimina din locuinta sau din zona acesteia insectele, folosind solutii insecticide, dar si alte procedee. In situatia in care prestatorul de servicii si beneficiarul respecta toate indicatiile din fisa de securitate a produsului, nu exista nici un fel de risc de intoxicare accidentala.

Cum se realizeaza procedura de dezinsectie in Constanta

Dezinsectia se poate face pentru insectele care nu zboara, precum gandacii, dar si pentru cele care zboara, precum tantarii, mustele, viespile etc., fie ca vorbim de interior sau exterior. In functie de tipul problemei cu care te confrunti, compania noastra de dezinsectie, dezinfectie si deratizare foloseste metode specifice pentru a avea succes in combaterea insectelor din locuinta.

Dezinsectia la interior pentru gandaci

Gandacii sunt ultimii musafiri pe care ti-ai dori vreodata sa-i ai in locuinta, fiind insecte neplacute purtatoare de boli. Pentru a-i combate, folosim mai multe metode de dezinsectie pentru a da randament maxim. Realizam dezinsectie prin pulverizarea insecticidului pe zone extinse. Astfel, sunt acoperite zone foarte mari prin care gandacii obisnuiau sa tranziteze, si astfel sunt eliminati. In plus, metoda de dezinsectie prin pulverizarea insecticidului ajuta si la eliminarea cuiburilor de gandaci.

O alta metoda pusa in aplicare de catre firma noastra o reprezinta dezinsectia cu substanta solida, metoda folosita pentru a avea un efect indelungat. Acest gel este amplasat in zone ferite de unde nu poate fi usor spalat, astfel ca efectul va fi unul indelungat.

Deratizarea elimina soarecii si sobolanii

Deratizarea este procedeul prin care sunt luate toate masurile pentru combaterea rozatoarelor periculoase din punct de vedere sanitar pentru om. Mai exact, deratizarea se face atunci cand apar problemele cu sobolanii in locuinta sau in zonele in care ne desfasuram activitatile de zi cu zi.

Cand vine vorba despre eliminarea rozatoarelor, avem in vedere doua modalitati de a le elimina. Prin intermediul capcanelor, astfel ca acestea sunt prinse si inlaturate. Sau prin otravirea lor.

Pentru deratizarea la interior, se foloseste metoda capcanei, deoarece prin otravire, exista posibilitatea ca sobolanii sa intre in putrefactie in zone greu accesibile precum peretii de rigips si sa fie nevoie sa depui eforturi colosale pentru a-i elimina.

Pentru deratizarea de exterior, se folosesc statii de intoxicare alimentate cu raticid, solutie destinata special eliminarii sobolanilor din zona si pentru a crea o bariera de protectie. Astfel vei scapa de aceasta problema pentru o perioada lunga de timp.

Dezinfectia elimina virusii si bacteriile care cauzeaza infectii si boli

Spre deosebire de celelalte doua care combat lucruri pe care le vedem, dezinfectia este un procedeu prin care sunt tratate aerul si suprafetele impotriva virusilor, a bacteriilor si a microorganismelor ce pot cauza infectii si diverse boli grave. Dezinfectia se realizeaza prin aplicarea de dezinfectant pe suprafete sau nebulizarea acestuia in aer sub forma de particule fine de 50 de microni care intra in contact cu virusii si bacteriile si le omoara.

Cum se realizeaza dezinfectarea

Aceasta se poate realiza folosind diferite substante mai mult sau mai putin periculoase. Multe dintre aceste substante de dezinfectare trebuie indepartate dupa dezinfectare, folosind o laveta umeda. Dezinfectia este una dintre cele mai importante operatiuni care fac parte din masurile de profilaxie si combatere a epizootiilor.

Aplicate intr-o locuinta, dezinfectantii trebuie folositi pentru a ucide microorganismele si virusurile care pot creste in locuri speciale, precum bucataria, baia si chiar si alte incaperi.

In procesul de dezinfectare, compania noastra foloseste substante profesionale, cu un grad de dezinfectare ridicat ce se foloseste in domeniul medical, in spitale, in centrele de sanitate si chiar in birourile medicilor, pentru a ucide diferite tipuri de germeni care pot provoca boli infectioase sau chiar bacteriene. Acestea se descompun in elemente biodegradabile.

Este important ca dupa fiecare procedeu de dezinfectie, sa se realizeze igienizarea spatiului. Indiferent de dezinfectantul folosit in interiorul unei instituii sau locuinte, acesta are nevoie de un timp de actiune necesar pentru a distruge agentii patogeni. Timpul de actiune variaza in functie de produsul biocid utilizat, astfel ca porneste de la 30 de minute, pana la cateva ore.

Urmatorul pas obligatoriu il reprezinta igienizarea care se face prin stergerea suprafetelor pe care s-a intervenit cu detergent si aerisiarea corecta a incaperilor.

Procedurile de dezinfectie, dezinsectie si deratizare sunt sigure pentru om si nedaunatoare.

Compania noastra foloseste doar substante avizate si sunt aplicate in asa fel incat sa aiba eficienta maxima si sa nu fie daunatoare pentru om, animelele din jur sau pentru plante.

Procedurile de dezinsectie, dezinfectie si deratizare nu sunt periculoase pentru om atunci cand sunt folosite corespunzator. Daca sunt executate de personal instruit si respectand indicatiile specifice fiecarui produs in parte, atunci nu ar trebuie sa apara nicio problema.

Acestea sunt diferentele dintre cele trei tipuri de combatere a daunatorilor, asa ca nu vei mai face confuzie si vei stii intotdeauna de care tip de serviciu vei avea nevoie. Apeleaza la compania noastra specializata in dezinsectie, dezinfectie si deratizare si nu-ti mai face griji in privinta daunatorilor care isi pot face aparitia in locuinta ta.

Pentru detalii si programari, te asteptam sa ne contactezi prin intermediul formularului de contact.