Curatare Hote Profesionale

  • Operatiunea de curatare hote, consta in masurile de mentenanta ce trebuiesc luate la sistemele de evacuare a gazelor arse si a vaporilor de grasimi, pentru a evita incendiile, mirosurile neplacute, scurgerea grasimilor in preparate, reducerea tirajului hotei ori griparea ventilatorului.
  • Hotele din bucatariile restaurantelor si,  aduna vapori de grasime si fum in zona din spatele filtrelor sau pe traseul de evacuare a gazelor, fiind astfel un generator de incendii si de scurgeri de grasimi. Serviciul de curatare hote are ca scop functionarea optima a instalatiilor spatiilor prin intretinere preventiva, predictiva si corectiva. Aceste actiuni duc la marirea fiabilitatii si a performantelor cladirii, si in acelasi timp la scaderea disfunctionalitatilor.
  • Serviciile de intretinere si curatare hote si tubulaturi din industria alimentara, consta in procedee de curatare cu ajutorul detergentilor si a substantelor decolmatoare, aplicarea acestora fiind efectuata cu aparate specializate. Din experienta noastra s-a observat ca pentru a mentine o stare normala de functionare a sistemului, este necesara efectuarea operatiunii in medie de doua ori pe an.
  • Procesul de curatare hote nu se face doar din motive de igiena sau de aspect, dar si din alte ratiuni. O acumulare excesiva de grasimi pe hota si pe filtrele metalice poate sa constituie un risc sporit de incendiu, prin temperaturile ridicate si ingustarea sistemului de evacuare, precum si inmultirea microbilor din zonele vizate.
  • Dispunem de specialist pentru procesul de curatare hote  si echipamente speciale necesare executiei lucrarilor de curatare a hotelor, tubulaturilor si a ventilatoarelor. Astfel garantam calitatea serviciilor prestate pe o perioada de 15 zile.
  • Toate substantele si materiale folosite sunt avizate de Ministerul Sanatatii, sunt ecologice, biodegradabile, si nu au efect toxic asupra organismului uman, cu respectarea sricta a normelor de securitate si igiena specifice fiecarui produs!

LEGISLATIE Curatare Hote Bucatarie

ORDIN Nr. 28/2338 din 26 martie 2009

pentru aprobarea Dispoziţiilor generale de apărare împotriva incendiilor la obiective de cult emis de MAI si Ministerul culturii,cultelor si patrimoniului national publicat in MO Nr.580 din 20 august 2009

Art. 22

lit c. mijloacele de preparat şi încălzit hrană şi grătarele pentru fript se prevăd cu hote având site de protecţie;

lit d. hotele şi tubulaturile de ventilare aferente acestora, grătarele pentru fript, cuptoarele pentru copt şi cotloanele se curăţă şi se degresează săptămânal şi ori de câte ori este nevoie, interzicându-se cu desăvârşire curăţarea acestora prin ardere.