De ce se face dezinsectia

 

De ce se face dezinsectia si particularitatile ei.

Pe timp de toamna si iarna, ni se intampla de multe ori sa vedem diverse insecte care se aduna pe partea laterala a locuintei, iar cel mai adesea, reusesc chiar sa intre inauntru. Fac acest lucru deoarece ele nu suporta vremea rece, iar casa ta este locul perfect pentru a trece peste iarna.

Unele insecte migreaza catre clime mai cale, altele se ascund in copaci, iar multe dintre acestea mor cand vine inghetul, dar lasa oua in urma pentru a incepe populatia de anul viitor. Cert este ca pe timp de iarna este imposibil sa nu te trezesti cu cativa musafiri nepoftiti in casa, asa ca iti spunem care este metoda de combatere perfecta.

de ce se face dezinsectia

Dezinsectia definitie

Dezinsectia este operatiunea prin care se realizeaza stropire cu atomizoare pe benzina sau pompe de mana, in spatii inchise si deschise, insistandu-se asupra focarelor de infectie, pentru a elimina insectele. Dezinsectia se mai poate realiza si cu ajutorul fumigatiilor, a substanelor solide in care este impregnat insecticidul amestecat cu o substanta pirogena. Prin ardere lenta, este degajat un gaz toxic de mare eficacitate cu ajutorul caruia se insista asupra posibilelor focare si care combate aparitia gandacilor.

Atentie! A nu se face confuzie cu deratizarea.

Ce este deratizarea? Este un procedeu care presupune mai multe masuri aplicate pentru a reduce populatia de soareci si sobolani si pentru a-i mentine la un numar redus.

Dezinsectia completeaza dezinfectia si contribuie la combaterea unor boli transmise de insecte si acarieni (tantari, paduchi, purici, plosnite si capuse). In plus, contribuie la igienizarea diferitelor spatii, precum locuintele, spatiile publice precum restaurantele, igienizarea adaposturilor pentru animale, a magaziilor din fermele zootehnice, la reducerea pagubelor pe care insectele si daunatorii le aduc produselor alimentare depozitate s.a.m.d.

Cele mai cunoscute insecte daunatoare intalnite in Romania care pot fi indepartate prin dezinsectie sunt gandacii de bucatarie, mustele, tantarii, moliile de haine, cele de covoare, plosnitele de casa, paianjenii, puricii, viespile, greierii, furnicile negre si rosii. Toate acestea sunt un pericol pentru om si animale in mod direct sau indirect, deoarece transmit boli infecto-contagioase. In plus, produc pagube materiale prin consumul, degradarea si poluarea produselor agroalimentare, locuintelor, depozitelor, adaposturilor de animale si ambalajelor.

De ce trebuie facuta dezinsectia?

Dezinsectia este un procedu necesar, deoarece ne protejeaza sanatatea si ne asigura un grad ridicat de confort. Printre bolile pe care le transmit insectele, se numara si malaria, febra galbena si meningita West Nile. Acestea sunt transmise de tantari. Febra butonoasa si boala Lyme sunt transmise de capuse, toxiinfectiile alimentare provocate de bacteria E-coli sunt provocate muste, iar tifosul murin si pesta sunt transmise de purici.

Iar acestea nu sunt informatii pe care putem sa le trecem cu vederea. In anul 1996, Romania s-a confruntat cu cea mai mare epidemie de meningita West Nile din Europa.

dezinsectie gandaci bucatarie

Metode de dezinsectie

Insectele au diferite mecanisme de inmultire si este important sa le cunoastem ca sa aplicam cele mai bune tehnici si pentru a oferi cele mai bune servicii.

De regula, insectele daunatoare depun oua care eclozeaza in aproximativ sapte-10 zile, motiv pentru care sunt recomandate doua tratamente de dezinsectie la interval de sapte zile unul de celaltalt. Ambele operatiuni de dezinsectie se efectueaza folosind un insecticide ultra eficiente cu spectru larg de utilizare care sa ofere cele mai bune rezultate.

Substantele aplicate de catre compania noastra nu pateaza si nu dauneaza oamenilor si animalelor de companie.

Interventia de dezinsectie dureaza aproximativ 20 de minute, insa in timpul de lucru al substantelor, este recomandat sa nu intri in apartament. Aproximativ patru-cinci ore. Dupa acest interval de timp, este recomandat ca apartamentul sa se aeriseasca, fara sa ramana nicio urma de miros.

Utilizarea substantelor si echipamentelor in timpul procesului de dezinsectie se realizeaza de catre personal autorizat si calificat in domeniu.

Cum decurge colaborarea cu o echipa de dezinsectie?

Dupa ce ai luat legatura cu o firma de dezinsectie si ai cerut suportul ei, echipa se va deplasa la domiciliu si va face o inspectie a spatiului in urma careia va reveni cu recomandari cu privire la ermetizarea cat mai buna apartamentului. In mod special izolarea cu silicon sanitar a tot ceea ce inseamna tevi, conducte si orificii care comunica cu restul blocului si care ar putea facilita patrunderea insectelor si daunatorilor.

Daca sunt urmate si respectate recomandarile echipei noastre, tratamentul de dezinsectie va fi eficient o perioada mai lunga de timp, iar rezultatele se vor vedea.

Ce se intampla cand apelez la serviciile dvs.?

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca intr-adevar ai nevoie de serviciile unei firme de dezinsectie. Daca vezi furnici sau chiar un singur soarece in locuinta ta, atunci stii sigur ca este o problema care trebuie rezolvata, deoarece acestia vin de regula in ”echipe” mai mari pe care exista posibilitatea ca tu sa nu-i vezi. Daca problema nu este tratata la timp, aceasta se poate transforma rapid intr-o criza adevarata.

Inainte ca echipa de specialisti in dezinsectie sa ajunga, este important sa asiguri accesul la toate colturile incaperii. Trebuie sa indepartezi toate jucariile, articolele de imbracaminte, revistele trebuie mutate de pe pardosela, iar mancarea trebuie scoasa din camera.

de ce se face dezinsectia

Este important ca dupa ce specialistii si-au terminat treaba, sa nu intri in locuinta timp de patru-cinci ore, iar dupa acest interval de timp, este recomandat sa aerisesti locuinta foarte bine. Nu este nevoie sa speli toate ustensilele sau suprafetele dupa ce tratamentul a fost aplicat.

Chiar daca nu pare o problema grava, infestarea cu daunatori iti va afecta viata si sanatatea indiscutabil. Tocmai de aceea este important si recomandat sa pastrezi locuinta curata si sa apelezi la serviciile specialistilor imediat ce vezi primele semne ale unei astfel de infestari.

Insectele pot transmite boli care nedepistate sau netratate la timp, iti pot afecta sanatatea foarte grav. Ia toate masurile de combatere a insectelor si traieste o viata linistitia.

Pentru a cere o oferta speciala nevoilor tale, pentru mai multe detalii si programari, te rugam sa folosesti formularul de contact prezent pe site-ul nostru. Un reprezentant al companiei te va contacta in cel mai scurt timp posibil.