Firma Deratizare Constanta

EUROPREST TEAM ’98 S.R.L. este o firma deratizare Constanta specializata in prestarea serviciilor de Dezinsectie si Deratizare. Compania detine toate autorizatiile necesare, personal calificat, dar si echipamente de ultima generatie.

Ce inseamna deratizare?

Deratizare Constanta reprezinta tratamentul de preventie si combatere a rozatoarelor, respectiv a soarecilor si a sobolanilor.  In timpul sezonului rece, numarul tratamentelor de deratizare este mai mare.  In aceasta perioada, rozatoarele nu mai au surse de hrana la exterior si vor incerca sa patrunda in interior. In timpul sezonului cald, numarul tratamentelor este mai scazut.

De ce trebuie facuta deratizarea?

Soarecii si Sobolanii sunt animale daunatoare care se adapteaza foarte usor la orice tip de mediu.  Se hranesc cu cereale, legume sau cu diferite alte resturi menajere, asa ca ajung sa se simta foarte confortabil in locuinte, soproane, garaje, gradini, subsoluri sau depozite de cereale, practic oriunde gasesc un mediu favorabil in care sa se inmulteasca. Pe langa faptul ca sunt sursa multor mirosuri neplacute si provoaca pagube insemnate, soarecii si sobolani prezinta si un risc deosebit pentru sanatatea oamenilor sau a animalelor de companie.

Soarecii si sobolani pot transmite boli periculoase. Precum leptospiroza sau febra tifoida, contamineaza cerealele sau alte resurse alimentare prin firele de par, urina sau fecale. Provocand astfel toxinfectii alimentare si deteriorarea alimentelor, genereaza mirosuri neplacute.  Produc infestatii de purici sau capuse si provoaca pagube asupra mai multor materiale, precum lemnul sau materialele textile. Nu in ultimul rand, soarecii si sobolanii sunt foarte priceputi in sapatul galeriilor, astfel incat pot roade si cabluri sau fire, stricand instalatiile electrice.

deratizare Constanta

Locuri in care se inmultesc soarecii si sobolanii.

Rozatoarele isi construiesc cuiburi atunci cand se inmultesc, asa ca orice adapost uscat este potrivit pentru ele. De aceea, cuiburile pot fi intalnite in pereti, in tavane sau sub podele, in spatele dulapurilor sau a altor spatii de depozitare, in spatele mobilei sau a aparatelor de uz casnic, in locurile in care se arunca gunoiul, in stivele de lemne, in vegetatia deasa, in tarcurile animalelor si in diferite galerii sapate sub cladiri. Prin urmare, soarecii si sobolanii pot aparea in orice spatiu si de aceea provoaca pagube atat de mari, deoarece nu numai ca se hranesc cu resursele pe care le gasesc, ci rod si majoritatea materialelor pe care le intalnesc in cale.

Tipuri de rozatoare

Cele mai des intalnite tipuri de rozatoare care infesteaza locuintele, depozitele sau chiar si culturile agricole sunt sobolanul negru, sobolanul maro si soarecele de casa. Aceste animalute se hranesc cu diferite deseuri, mancare pentru animale, resturi alimentare, compost, fructe si nuci, seminte pentru pasari sau chiar si fecale de caine. Sobolanii se deplaseaza la distante destul de mari pentru a gasi hrana si apa, asa ca, chiar daca nu exista vreun cuib de sobolani prin apropierea unei locuinte sau a unui spatiu public, acest lucru nu inseamna ca o infestatie cu sobolani nu este posibila.

Deratizare Constanta Premium

deratizare sobolani

Principala diferenta dintre soareci si sobolani o constituie marimea acestora. Sobolanii sunt gri, negri sau maro, si pot ajunge la o lungime de pana la 25 cm. Soarecii sunt albi, gri, negri sau maro si ajung la o lungime de pana la 10 cm.

Cum sa prevenim infestatia cu soareci sau sobolani?

Deratizare sobolani

Aceste rozatoare s-au adaptat foarte bine sa traiasca in mediul uman. Pentru a reduce numarul acestora, sau pentru ca rozatoarele sa nu fie atrase de un anumit spatiu, curatenia este necesara. Resturile menajere sau resturile de mancare trebuie aruncate imediat. Spatiul respectiv trebuie examinat cu atentie, pentru ca rozatoarele sa nu poata patrunde (gropi, crapaturi in pereti, gauri in garduri sau in usi). Tomberoanele de gunoi trebuie sa aiba neaparat capac si sa se inchida bine.

Deratizare soareci

Depozitarea materialelor pe care soarecii sau sobolanii le rod cu placere, asa cum sunt scandurile de lemn, materialele textile, cerealele sau hartia, acestea nu trebuie depozitate direct pe pamant, ci la o inaltime de cel putin 45 cm. In spatiile de depozitare, in soproane, garaje sau camari trebuie intretinuta curatenia regulat, iar acestea trebuie verificate mereu pentru a observa semnele unei eventuale infestatii. Curatenia trebuie mentinuta si in grajduri sau in tarcurile animalelor, pentru ca resturile de hrana ramase (seminte, cereale sau alte resturi de hrana) pot atrage daunatorii.

firma deratizare Constanta

Afla daca ai nevoie de Servicii Deratizare.

In general, rozatoarele sunt mult mai active noaptea si se inmultesc cu precadere vara tarziu sau la inceputul toamnei. Daca vedem soareci si in timpul zilei, acest lucru este un indicator pentru faptul ca avem de-a face cu o populatie mare de rozatoare, sau ca in apropierea cuibului lor se afla o sursa buna de hrana.

Semnele infestatiei cu soareci sau sobolani sunt urmatoarele;

 • fecale care apar in locuri in care in mod normal rozatoarele nu au acces .
 • mancarea lasata pentru animale dispare prea rapid.
 • urme lasate pe fructe, legume sau alimente, pe materiale precum lemnul sau pe cabluri si fire electrice.
 • resturi lasate in urma hranirii, precum cojile de nuci sau de seminte.
 • galerii aparute in urma faptului ca rozatoarele merg frecvent dupa hrana si apa in anumite locuri.
 • gropi aparute in pamant in apropierea locuintelor sau a spatiilor de depozitare.

Firma deratizare Constanta te scapa de orice daunator cu ajutorul personalului calificat, produselor si echipamentele profesionale.

SERVICII DERATIZARE CONSTANTA

Calitatea serviciilor a propulsat compania EUROPREST Constanta in topul prestatorilor autorizati din domeniul Deratizarilor. Cu o experienta de 20 de ani in domeniul serviciilor specializate, am reusit sa ajungem un important jucator pe plan national.

deratizare soareci

Deratizare la interior

In cazul deratizarii cu raticide, rozatoarele nu mor imediat, ci dupa cateva zile. De aceea, in interior se recomanda pentru deratizare folosirea capcanelor “cu captura imediata”. Acestea au rolul de a prinde soarecii sau sobolanii, astfel incat rozatoarele sa ramana in locuri controlate.

Acestea se amplaseaza pe traseul soarecilor sau al sobolanilor. Astfel, rozatoarele vor trece pe langa si vor fi rapid atrase de capcana. Capcanele pentru deratizare soareci sau sobolani trebuie montate pe langa pereti, pe sub mobilier sau prin zonele mai ferite, astfel incat sa nu fie vizibile. Soarecii si sobolanii, in traseul lor, vor merge intotdeauna cu o parte a corpului lipita de un perete din motive de siguranta. De aceea e recomandat ca acestea sa fie montate la colturile peretilor sau prin zonele mai inguste.

Capcane soareci si sobolani

Numarul de capcane plasate intr-o incapere se stabileste in functie de gradul de infestare, de suprafata incaperii si de zonele traversate.

Tratamentele de deratizare sobolani din interior vor reusi sa tina sub control problema cu rozatoarele. Dar pentru un efect de durata se recomanda identificarea sursei si a zonei de unde au aparut rozatoarele.

De exemplu, daca un soarece intra intr-un apartament, sansele ca in subsolul blocului sa fie probleme sunt foarte mari. Deci trebuie intervenit si in acea zona. Sau daca intr-un restaurant a intrat un sobolan trebuie verificat locul prin care a intrat, sigilata gaura respectiva si efectuat deratizarea si la exterior. In acest mod vor fi eliminati si sobolanii aflati in acea zona, la exterior, iar deratizarea va fi completa.

Deratizare la exterior

Deratizarea la exterior se va efectua cu ajutorul statiilor de intoxicare cu substante raticide in ele, de jur-imprejurul spatiului care se doreste a fi tratat. Astfel se va forma o bariera care va  tine rozatoarele la distanta. Pe timpul sezonului rece, dar si in timpul sezonului cald in functie de zona spatiului tratat, soarecii si sobolanii cauta sa intre in interior pentru a gasi mancare.

Daca ei vor gasi momeala raticida la exterior, in statiile de intoxicare, atunci vor consuma din aceasta si se vor retrage inapoi in cuibul lor. In felul acesta, daca bariera este bine facuta la exterior, aproximativ 90-95 % din daunatori vor ramane pe exterior. Astfel, deratizarea din interior va fi mult mai usor si mai putin costisitor.

firma deratizare Constanta

Deratizare Constanta in mai putin de 2 ore.

Deratizare Chimica

Pentru a elimina rozatoarele daunatoare, substantele raticide sunt foarte usor de utilizat si au un efect puternic. Raticidele contin un anticoagulant, care provoaca moartea rozatoarelor in urma ingerarii. Cand se utilizeaza raticide, trebuie tinut cont de faptul ca rozatoarele nu mor instantaneu, asa ca ar putea fi greu de indepartat daca se retrag in locuri greu accesibile. De asemenea, raticidele nu trebuie plasate in locuri in care ajung animalele sau copiii. Unele raticide insa, contin o substanta amara, care previne consumul accidental de catre animalele de casa sau de catre om.

Nu in ultimul rand, unele raticide actioneaza si sub forma unei momeli. Momeala raticida  contine atractanti alimentari , care in combinatie cu substantele active, atrage si elimina soarecii si sobolanii. Pentru ca momeala sa fie si mai eficienta, se recomanda plasarea unui vas cu apa in apropierea acesteia.

Deratizare non-chimica

Deratizarea non-chimica se realizeaza cu capcane pentru soareci si sobolani,  foarte utile pentru ca pot fi plasate direct in locurile vizate de ei. Acestea se utilizeaza fie impreuna cu un atractant sub forma de pasta, fie impreuna cu o momeala. Pentru ca aceste capcane sa fie eficiente, acestea trebuie plasate in numar mai mare, in diferite locuri. Capcanele trebuie verificate zilnic, pentru a indeparta rozatoarele prinse sau pentru a reimprospata rezerva de momeala.

capcane pentru soareci si sobolani

Legislatie Deratizare

Conform legii, ORDINUL MS. NR 536 / 1997 – prevede efectuarea interventiilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, ori de cate ori este nevoie, dar nu la intervale mai mari de  3 luni (dezinsectie + dezinfectie), si la 6 luni serviciul de deratizare

De ce firma de deratizare EUROPREST Constanta?

EUROPREST firma deratizare Constanta este specializata in prestarea serviciilor de Dezinsectie si Deratizare. Scopul nostru este acela de a identifica problemele cu care va confruntati si de a va oferi cele mai bune solutii in rezolvarea acestora. In acest sens, va punem la dispozitie personal calificat, va oferim servicii la preturi reale si utilizam substante de ultima generatie. Toate lucrarile sunt executate cu echipamente moderne, adecvat fiecarei situatii.

Deratizare Constanta

Detinem urmatoarele autorizatii si ceritificari:

 • Autorizatie DSV 
 • Notificare Conformitate DSP
 • Personal calificat „AGENT D.D.D.”
 • Contract ridicare deseuri periculoase
 • Autorizatie Mediu Constanta Cod CAEN 0161 Activitati auxiliare pentru productia vegetala
 • ISO 9001 – Managementul Calitatii
 • ISO 14001 – Management de Mediu
 • ISO 45001 – Management al Sanatatii si Securitatii In Munca
 • Licenta Operare Portuara