Fumigare Cereale Constanta

Ce este fumigarea?

Este metoda cea mai rapida si eficienta de dezinsectie a spatiilor sau produselor pentru a combate insectele si a asigura exterminarea lor in toate etapele lor biologice.

Aceasta metoda este folosita pentru dezinsectia:

 • produselor, precum cereale, nuci, faina, ierburi, tutun;
 • mobilier, lemn si constructii din lemn;
 • depozite, cu ajutorul metodei inovatoare J-SYSTEM.

Toate aplicatiile sunt realizate avand in vedere problemele de securitate. Personalul nostru fiind instruit si are la baza o experienta solida, sub supravegherea inginerilor agronomi si chimisti ai companiei.

Procesul de fumigare implica trei etape. Initial, inainte de aplicare, se realizeaza o verificare a spatiului pentru a preveni scurgerea de substante. Substanta fumiganta se disperseaza in spatiu pentru o perioada suficient de mare pentru a distruge complet cuiburile de insecte.

Dupa fumigare, specialistii nostrii efectueaza un audit pentru a stabili daca spatiul este bine aerisit pentru a fi utilizat de oameni.

Etapele efectuarii gazarii
 • verificarea spatiului care urmeaza a fi fumigat;
 • etansarea spatiilor;
 • interzicerea accesului personalului;
 • aplicarea de AGROXIN;
 • spatiul ramane sub tratamentul cu fosfina pentru o perioada de timp, perioada ce depinde de temperatura si umiditatea mediului;
 • aerisirea spatiului;
 • colectarea reziduurilor procedurii de fumigare;
 • eliberarea spatiului.

Fosfura de Aluminiu 56% este substanța activă recomandată pentru gazarea cerealelor.

Fosfina este o substanță biologic activă, care se formează numai în cazul în care umiditatea aerului este de 30-40%. Este un gaz neurotoxic, extrem de puternic, din grup T+. Produsul este omologat pentru combaterea dăunătorilor de depozit, insecte sau mamifere mici.

Atentie!!!

Este foarte toxic pentru oameni, motiv pentru care tratamentele sunt efectuate de echipe specializate si certificate sa lucreze cu asemenea produse, echipate cu echipamente standardizate de protectia plantelor i cu trusee de prim-ajutor.

In starea ei pura, fosfina, este insolubila in apa si in grasimi, nu intra in reactii chimice cu biocomponentele produselor alimentare tratate. Aplicata conform indicatiilor, ea distruge daunatorii cerealelor si pe cei ai altor produse stocate-leguminoase, alimente depozitate, etc., indiferent de etapa biologica- larva/pupa/adult.

Agroxin 56 Tab poate fi utilizata in orice spatiu care ofera conditii bune de tratament (silozuri, depozite, container). Cea mai importanta conditie este izolarea perfecta, dar si proximitatea de centre aglomerate, trebuie sa se afle la distante cat mai mari de oameni si animale.

Tratamentele depozitate in saci mari de plastic (500-1000kg) se realizeaza prin introducerea tabletelor in saci, in dozele indicate, dar prin mentinerea sacilor in spatii inchise pe toata durata actionarii fosfinei.

Mod de actiune

Incepe sa actioneze odata cu deschiderea recipientului – in prima faza se formeaza un amestec iritant, care avertizeaza aplicatorul ca actiunea a inceput.

Ulterior, reactia cu umiditatea conduce la formarea fotoxinei, procesul nefiind unul rapid – in conditii normale de temperatura si umiditate (20 de grade Celsius si 60% umiditate relativa), eliberarea fosfinei are loc astfel: nu se fac nici tratamente la peste 30 grade celsius din cauza pericolului 2, ca amoniacul sa ia foc in prima faza.

Concentratia utilizata pentru toate insectele si mamiferele este de 100 – 150 ppm, adica 10-15 g/t =3-5 tablete.

Produsele finale reziduale se descompun in metaboliti de echilibru, fiind nepericulosi pentru mediu. Dupa 6-10 zile, depozitul se deschide, se aeriseste si se curata.

fumigare constanta

servicii de fumigare in constanta

pret firma pentru fumigari cereale

fumigare cereale constanta firma servicii de fumigare constanta