Gandacii de bucatarie

Gandacii de bucatarie sunt insecte ce apartin ordinului Blattodea si pot fi intalnite in orice tip de spatiu, pe toata perioada anului, indiferent de sezon, cu precadere la interior.

Semnele infestarii cu gandaci de bucatarie

Fiind insecte nocturne, prezenta lor este mai sesizabila in timpul noptii. Datorita dimensiunii acestora, precum si a caracteristicilor speciei, prezenta unei infestari este evidenta.

Tipuri de tratamente gandaci bucatarie

Pentru combaterea gandacilor de bucatarie se pot face tratamente cu insecticide concentrate aplicate prin pulverizare, cu insecticide gata preparate sau cu insecticide ce actioneaza ca si regulatori de crestere (IGR). De asemenea, pentru monitorizare, se utilizeaza capcane.

Deoarece principala cauza a aparitiei acestora este lipsa curateniei, un aspect foarte important este acela ca, inaintea efectuarii trata

gandaci de bucatarie

mentelor specifice, trebuie efectuata, apoi mentinuta curatenia in spatiul cu probleme.

Mai exact, este indicata curatarea periodica a electrocasnicelor din bucatarie, deoarece acestia se pot hrani cu resturile de grasime si mancare prezente acolo (de exemplu, sub si in spatele aragazului, frigiderului, cuptorului cu microunde, dar si in jurul si sub chiuveta etc.), alimentele se vor pastra in recipiente sigilate, suprafetele se vor aspira frecvent pentru a indeparta firimiturile de mancare, bucataria se va curata in fiecare seara (deoarece acestia se hranesc noaptea), cosurile de gunoi vor ramane curate si acoperite etc.

Este recomandat sa se intervina chiar din momentul in care se observa prezenta acestor daunatori. In caz contrar, cu cat gradul de infestare creste, cu atat tratamentul devine mai dificil si mai costisitor.

De asemenea, un pas important in combaterea eficienta a gandacilor de bucatarie, il reprezinta identificarea si sigilarea cailor de acces ale acestora in locuinta.

Tratamentele cu insecticide aplicate prin pulverizare si gel

Impotriva gandacilor de bucatarie se pot efectua tratamente cu insecticide aplicate prin pulverizare sau cu gel. Acestea actioneaza in momentul in care insectele daunatoare intra in contact direct cu solutia. Tratamentele se aplica in spatiile unde s-a depistat activitatea insectelor, dupa o curatare temeinica.