FIRMA IGNIFUGARE LEMN DIN CONSTANTA 

IGNIFUGAREA LEMNULUI

Poate ca actiunea focului nu poate fi in totalitate prevenita sau oprita (exceptand momentul propriu-zis al interventiei), insa poate fi intarziata, iar uneori, acest lucru face diferenta intre o tragedie si un eveniment neplacut.

Procedeul prin intermediul caruia se obtine sporirea nivelului de rezistenta la ardere poarta numele de ignifugare, iar in zilele noastre, reprezinta cea mai eficienta modalitate in acest sens.

Operatiunea de ignifugare a lemnului poate fi realizata pe orice suprafata recunoscuta pentru usurinta cu care se aprinde si arde, cele mai des intalnite fiind lemnul si materialele textile. Procedeul in sine consta in aplicarea, prin diferite metode, a unor produse ce contin substante ignifuge, capabile de a intarzia semnificativ declansarea arderii.

Material de baza in domeniul constructiilor, pentru a putea fi utilizat, lemnul trebuie supus mai intai unei serii de tratamente care au ca scop sporirea rezistentei impotriva actiunii factorilor naturali sau biologici. Cel mai des intalnit tratament de acest gen este cel de ignifugare lemn.

ignifugare lemn constanta

Prin ignifugarea lemnului, se intelege aplicarea substantelor ignifuge pe orice tip de suprafata confectionata din acest material: de la peretii exteriori si interior care alcatuiesc o casa, pana la pod, sarpanta, acoperis, piese de mobilier, etc. Important de mentionat este faptul ca acest procedeu nu transforma lemnul intr-un material „imun” la foc, insa ii sporeste considerabil rezistenta la ardere.

Strategia poate fi pusa in aplicare prin crearea si aplicarea sistemului protectiei la incendiu, combinand sistemul protectiei pasiv la incendiu cu sistemul de protectie activ la incendiu.

MODALITATI DE IGNIFUGARE A LEMNULUI

Cat priveste metodele de ignifugare lemn, acestea pot fi: prin imersie, pulverizare sau pensulare.

Metoda prin imersie se refera la scufundarea propriu-zisa a lemnului in substantele ignifuge aferente, operatiune valabila exclusiv pentru materialul de acest gen neasamblat. Desi este mai greu de efectuat si presupune mai mult timp, reprezinta totodata si cea mai eficienta dintre toate modalitatile enumerate.

Metodele de ignifugare lemn prin pulverizare si pensulare (metode de suprafata) prezinta avantajul major de a fi mai usor si mai rapid de efectuat, atat in cazul lemnului neasamblat, cat si pe suprafata celui care deja face parte dintr-o constructie, fie imobil rezidential sau piesa de mobilier.

Pentru ca efectele operatiunii de ignifugare lemn sa fie durabile, este esential ca aceasta din urma sa fie realizata respectand intocmai indicatiile producatorului legate de substantele ignifuge. De asemenea, ignifugarea trebuie intretinuta in timp, cu alte cuvinte, refacuta la perioade de timp bine stabilite.

IGNIFUGARE MATERIALE TEXTILE

La fel ca in cazul procesului de ignifugare lemn, cel de ignifugare materiale textile are acelasi scop, si anume, de a intarzia aprinderea, respectiv a spori gradul de rezistenta la foc. Astfel, raspandirea flacarilor este limitata, aspect ce ofera timp pretios pentru stingerea focarului de incendiu.

Operatiunea de ignifugare materiale textile se realizeaza pentru o serie variata de tesaturi si confectii. Ca si exemple concrete, amintim: covoare, perdele, draperii, cortine, tapiterii, pe scurt, orice produs textil dintr-un spatiu public interior (cinematografe, sali de spectacol, locatii specifice domeniului HoReCa, cluburi, s.a.), a carui aprindere ar pune viata persoanelor prezente in pericol. Asadar, tratamentul de ignifugare materiale textile nu se aplica in cazul articolelor vestimentare obisnuite sau altor textile de dimensiuni reduse.

Produsele pentru ignifugare materiale textile sunt concepute astfel incat sa nu afecteze proprietatile sau aspectul articolelor supuse acestei operatiuni, cum ar fi rezistenta mecanica sau nuantele originale ale tesaturii. Ca si metode de aplicare, in acest caz sunt valabile pulverizarea sau imersia.

Inainte de demararea operatiunii propriu-zise, textilele cu pricina trebuie sa fie curatate in profunzime pentru ca substantele ignifuge sa patrunda in tesatura, iar rezultatele sa fie cele asteptate.

Procedeul de aplicare, durata necesara pentru reaplicarea substantelor in scopul pastrarii proprietatilor de ignifugare, numarul de straturi necesar si alte aspecte asemanatoare difera in functie de produsul utilizat.

Ignifugare-pod
IGNIFUGARE POD DE LEMN

Importanta procesului de ignifugare podului de lemn este indiscutabila, avand in vedere intrebuintarea pe care un astfel de spatiu o are, aceea de pastrare a unei serii variate de bunuri, obiecte, sau chiar si provizii daca vorbim despre podurile de la tara, pe care oamenii le au ca si anexa a gospodariei. Asadar, indiferent de ce tip de constructie vorbim, operatiunea de ignifugare pod este esentiala daca nu vrem sa ne pierdem acest spatiu de depozitare, impreuna cu toate bunurile aflate in cadrul acestuia.

Majoritatea podurilor sunt realizate din lemn, asadar, in ceea ce priveste procesul de ignifugare pod, acesta nu difera cu nimic de ignifugarea efectuata pentru orice alta constructie sau obiect din materiale lemnoase. Metodele sunt aceleasi, iar toate elementele care intra in componenta podului (de la sarpanta si capriori, pana la stalpii de sustinere), trebuie supuse acestui procedeu, pentru ca eficienta protectiei impotriva focului sa fie garantata.

IGNIFUGARE SARPANTA LEMN

Sarpanta se refera la scheletul propriu-zis de rezistenta al oricarui tip de acoperis, indiferent de natura invelitorii. De regula, la construirea sarpantelor este utilizat lemnul de rasinoase sau lemnul de foioase, semiprelucrat sau prelucrat. Protectia impotriva focului a unui acoperis incepe cu operatiunea de ignifugare sarpanta, elementul de rezistenta care sustine invelitorile si asigura, la propriu, un acoperis deasupra capului.

Tratamentul de ignifugare a sarpantei de lemn este recomandat in mod deosebit constructiilor aflate inca in stadiul de ridicare, si presupune respectarea anumitor pasi. In primul rand, inainte de aplicarea propriu-zisa a substantelor ignifuge, suprafata lemnului trebuie curatata de praf, noroi, var, sau orice urma de vopsea sau substanta chimica. Ulterior acestei etape, urmeaza rezolvarea eventualelor goluri sau crapaturi existente in lemn, si aplicarea produselor ignifuge folosind una din metodele disponibile: imersie/scufundare, pulverizare sau pensulare.

IGNIFUGARE TERASA LEMN

Fie ca vorbim de suprafata necirculate din lemn, specifica unei constructii de orice tip, sau de spatiul propriu-zis din spatele casei, care serveste drept loc pentru relaxare, in ambele cazuri se impune operatiunea de ignifugare terasa. Numai prin intermediul acestui tratament se mareste rezistenta materialului lemnos impotriva actiunii focului, fapt ce duce la intarzierea arderii si posibilitatea de a interveni prompt in cazul izbucnirii unui incendiu.

In cadrul tratamentului de ignifugare la terasa din lemn, trebuie respectate aceleasi reguli ca si in cazul altor lucrari de acest gen realizate pe suprafete din material lemnos, calitatea si durabilitatea ignifugarii depinzand in mare parte de acest aspect. Urmarea cu strictete a specificatiilor stabilite de producatorul substantelor ignifuge, precum si respectarea tehnologiei de aplicare sunt 2 dintre aceste reguli.

Ignifugare lemn, ignifugare materiale textile, ignifugare pod, ignifugare sarpanta, ignifugare terasa; indiferent de natura lucrarilor ce doriti a fi efectuate, noi avem solutia! In materie de ignifugari, va stam la dispozitie cu produsele necesare, aferente fiecarei lucrari in parte, si servicii de calitate, efectuate in acord cu cele mai inalte standarde din domeniu.

Cu noi, reusesti sa tii focul la distanta, si implicit sa iti protejezi bunurile si familia!

IGNIFUGARE SCARA DE LEMN

 

Scarile din lemn sunt o opțiune populară pentru locuințe și clădiri comerciale datorită aspectului lor estetic și durabilității. Cu toate acestea, în caz de incendiu, lemnul poate deveni un combustibil inflamabil, punând în pericol siguranța locatarilor și a proprietății. Ignifugarea scarilor din lemn este esențială pentru creșterea siguranței în caz de incendiu. Prin tratamentul ignifug, se încetinește propagarea focului și se reduce emisia de fum și toxine, oferind timp suplimentar pentru evacuare și intervenție.

Procedura de ignifugare a scarilor de lemn poate varia în funcție de tipul de vopsea termospumantă folosită și de instrucțiunile specifice ale producătorului.

ignifugare scara lemn

ignifugare lemn constanta

firma de ignifugare lemn constanta

pret pentru servicii de ignifugare

ignifugare lemn constanta firma servicii de ignifugare lemn constanta