Plosnite in pat – cum identifici o infestare în casa ta
Niciunul dintre noi nu-si doreste sa aiba o infestare cu plosnite in locuinta, insa la un moment dat in viata, ne vom lovisi de aceasta situatie, asa ca este important sa stim ce trebuiefacut in avans si sa parcurgem procedee de preventie.
Inainte de toate, trebuie sa-ti dai seama cand in casa ta are loc o infestare cu plosnite de pat, asaca iti vom spune care sunt semnele care iti spun CLAR ca ai o infestare in casa.
Cum identifici o infestare cu plosnite in casa
Cel mai bun semn il reprezinta prezenta plosnitelor vii saumoarte. Acestea iti vor spune clar ca ai parte de o astfel de infestare.
De regula, aceste insecte se ascund in locuri foarte greuaccesibile, asa ca daca vrei sa fii sigur ca ai sau nu o infestare de acest fel in casa, inarmeaza-te cu o lanterna si o lupa si incepi sacauti prin crapaturi, cutele saltelei s.a.m.d.
Este recomandat sa faci acest lucru pe timp de noapte, deoarece atunci ele sunt cele mai active si sunt sanse mult maimari sa le gasesti. Incepe prin a cauta atent pe suprafata salteleide pe pat sau pe canapea si fotolii, fara a face miscari bruste, deoarece aceste insecte se ascund rapid.
Dupa ce ai terminat cu inspectarea patului, uite-te cu atentiepe mobilier, in sertare si in toate crapaturile posibile. Mai potigasi aceste insecte pe haine, draperii sau covoarele pufoase saude orice fel.
Daca ai gasit in ultima vreme mai multe muscaturi pe corp, exista posibilitatea sa ai plosnite. Este recomandat sa inspectezicu atentie muscaturile, ca sa te asiguri ca ai identificatdaunatorul potrivit. Plosnitele de pat sunt adesea atrase de dedioxidul de carbon pe care oamnii si animelele de companie il expira. In general, muscatura acestor insecte nu este dureroasa, deoarece ele injecteaza o substanta care functioneaza ca un anestezic local, asa ca este posibil ca tu sa fii deranjat de ea la aproximativ doua saptamani dupa ce muscatura are loc.
Bineinteles, reactiile difera de la o persoana la alta. Unii nu vor simti nimic, in vreme ce altii pot avea alergii severe care trebuie tratate la un medic specialist. Avantajul este faptul ca plosnitele nu transmit boli, asa ca din acest punct de vedere nu trebuie sa-ti faci griji.
O muscatura de plosnite se aseamana cu una de tantar. Cele de plosnite au in general aceeasi dimensiune si tipar si cel maiadesea le vei gasi in partea superioara a corpului. In acelasi tiparintra si faptul ca vei gasi trei muscaturi in aceeasi zona.
Evita mobilierul vechi
Printre noi exista iubitori al mobilierului vechi, insa dacavrei sa-ti mobilezi locuinta cu mobilier vechi, acesta este un riscpe care trebuie sa-l iei in calcul. Este recomandat sa nu aduciniciodata in casa o saltea folosita, indiferent cat de tentant ar fi, evita mobilierul vechi, cartile vechi, hainele folosite sau valizelemai vechi. Aceste obiecte sunt locuri propice de dezvoltare a plosnitelor, asa ca cel mai bine este sa le eviti. Aspira des covoarele din locuinta ta, patul si salteaua si ai mare grija la crapaturile de orice fel. Repara-le.
Cum identificam infestarea cu plosnite in pat
Poate ca nu iti va face placere sa citesti acest lucru, insadaca ai asternuturi albe in locuinta, vei gasi semnele mult maiusor. Identifici o eventuala problema cu plosnitele de pat atuncicand vei gasi pe lenjeria alba mici pete de sange.
Atunci cand musca, plosnitele folosesc un anticoagulant pentru a face sangele sa curga mai usor, asa ca vei gasi mici petede sange pe asternuturi. Cel mai probabil vei strivi una dintre elecu greutatea corpului, asa ca analizeaza atent asternuturile.
In cazul in care vei gasi pete mici negre, afla ca acesteasunt fecalele plosnitelor de pat care nu doar ca te musca, dar isifac si nevoile in patul tau. Cauta aceste urme pe lenjerie, pe saltea sau chiar sub saltea si vei gasi si sursa urmelor.
De unde apar plosnitele?
Este cunoscut faptul ca plosnita de pat a aparut pentruprima data in Asia si s-a raspandit in Europa cu ajutorulturismului. Asa ca noi suntem principala cauza pentru care plosnitele au ajuns in locuinta noastra. Ele apar cel mai adesea in casele oamenilor sau in cotetele de pasari crescute la tara.
Poti aduce aceste insecte din cinematografe, camine, iaracestea depun oua si se inmultesc extrem de rapid. Plosnitele pot depune undeva la aproximativ 500 de oua intr-un interval de doua luni. Acestea stau lipite de mobilier sau de locul pe care plosnitele l-au gasit, printr-o substanta transparenta.
Plosnitele de pat pot trai pana la 10 luni si pot supravietuichiar si cateva luni fara a se hrani. Ele vor fi intotdeauna in preajma gazdelor din care se hranesc, asa ca le gasesti in crapaturile parchetului din locuinta, in spatele tapetului, in salteaua de pat, sub covoare sau chiar si in intrerupatoarele de lumina.
Sezonul de reproducere al plosnitelor este vara, atunci cand temperaturile cresc si ajung la valorile de 27 de grade Celsius. Plosnitele cresc rapid si au nevoie de doar o luna si jumatatepentru a ajunge la maturitate.
Plosnitele isi depun adesea ouale pe haine, pe draperii, in crapaturile casei sau chiar in spatele tablourilor. O femela poatedepune pana la 12 oua pe zi, iar larvele eclozeaza in aproximativdoua saptamani. Plosnitele de pat au nevoie de cinci stadiipentru a deveni adulti, asa ca vor avea nevoie de sange dupafiecare naparlire.
Iti va fi destul de dificil sa scapi de plosnitele de pat din casa ta, insa nu imposibil. Trebuie sa urmezi un tratament corectaplicat constant, pana cand intreaga infestare va fi eliminata.
Cum sa elimini plosnitele
Poti folosi insecticide din comert care folosesc deltamethrin, o substanta care ataca si distruge sistemul imunitaral plosnitelor de pat sau alte solutii din comert. Singurul mare dezavantaj este faptul ca va trebui ca intreg procedeul sa-l facisingur, o perioada mai lunga de timp, asa ca nu vei scapa de eleimediat.
Cea mai buna si eficienta solutie este sa apelezi la serviciile unei firme de deratizare, dezinfectie si dezinsectie si sa-i chemica sa te scape de musafirii nepoftiti. Eficienta unei astfel de metode este mai la indemana, iar tu nu va trebui sa-ti faci griji in privita acestor insecte.
Apeleaza la firma noastra care se ocupa cu dezinsectie, dezinfectie si deratizare in Constanta si scapa de grija insectelor.
Pentru detalii si programari, te asteptam sa ne contacteziprin intermediul formularului de contact.