Ce este dezinfectia?

Dezinfectia este procesul de decontaminare a suprafetelor si eliminare a microorganismelor patogene (microbi), cu exceptia sporilor bacterieni, prin utilizarea diferitelor metode de distrugere. In acest sens se folosesc agenti fizici (raze solare, ultraviolete artificiale) si chimici (substante dezinfectante). Sterilizantii chimici, actioneaza in cateva ore, si au proprietati sporicide.

Dezinfectia camerelor

In activitatile de dezinfectie, trebuie aplicate masuri de protectie pentru a preveni eventualele accidente si intoxicatii, intrucat germenii patogeni constituie un focar permanent de boli infectioase si parazitare la om si animale.

Actiunea de dezinfectie trebuie realizata periodic si cu responsabilitate in caz contrar se poate ajunge la aparitia diferitelor bacterii, paraziti sau virusuri si implicit a bolilor.

Prin procesul de dezinfectie se urmareste asigurarea si mentinerea starii de sanatate a cetatenilor.

Aceasta se poate realiza in diverse spatii publice: scoli, gradinite, hoteluri, restaurante, depozite, birouri, policlinici, ferme agricole, institutii publice, cabinete medicale, mijloace de transport, etc.

Clasificarea dezinfectiei:

  • in functie de zona de aplicare: aceasta poate fi generala sau partiala (locala);
  • in functie de scop: profilactica (preventiva) si de necesitate (terapeutica, de atac).

Dezinfectia profilactica (preventiva) este actiunea ce are ca scop prevenirea si combaterea bolilor transmisibile. Se aplica periodic si se realizeaza in cazul nedepistarii sursei de agenti patogeni.

Dezinfectia terapeutica (de atac) are ca scop combaterea unor boli infectioase sau parazitare, din momentul inregistrarii primelor cazuri de boala si pana la lichidarea intregului focar.

Rolul dezinfectiei

Principalul si cel mai important motiv este: propria noastra sanatate. Prin efectuarea dezinfectiei ne asiguram ca am eliminat agentii patogeni daunatori organismului uman.

Metodele de aplicare

Principalele metode de dezinfectie, pe care firma noastra le utilizeaza sunt urmatoarele:

1. Pulverizarea – se realizeaza cu ajutorul unor pompe de joasa presiune – popular numite vermorel– sau a unor pompe de mare presiune – numite atomizoare – si se executa prin pulverizarea substantelor la nivelul suprafetelor. Aceasta reprezinta metoda cea mai practica si cel mai des folosita de catre echipa noastra.

Prin acest procedeu se obtin picaturi cu dimensiunea de aproximativ 300 µ diametru.

2. Nebulizarea – sau „ceata rece” – aceasta metoda are la baza ca si solvent apa si se mai numeste pulverizare ULV (ultra low volume). Se realizeaza cu ajutorul Nebulizatoarelor ULV ( Ultra Low Volume). In cele mai multe cazuri, aceasta metoda este folosita pentru interior, cantitatea de produse iritante fiind foarte mica sau inexistenta.

Prin acest procedeu se obtin picaturi de 30 µ diametru.

Cand se realizeaza dezinfectia?

Tinand cont de prevederile legale in vigoare, aceasta trebuie realizata astfel:

  • in spatiile alimentare – ori de cate ori este necesar, dar nu mai rar de o data pe luna;
  • in alte spatii – ori de cate ori este necesar, dar nu mai rar de o data la 3 luni.

Principalul procedeu de dezinfectie este curatenia perfecta.

De asemenea, este utila expunerea la razele solare. Putem folosi ca si dezinfectanti urmatoarele substante chimice:

  • varul cloros, care se utilizeaza direct prin prafuire sau in solutie proaspata, 1-1,5 kg la 10 litri de apa;
  • cloramina, disponibila in farmacii sub forma de tablete;
  • creolina, aceasta se foloseste in emulsie de 5-10% in apa, amestecand bine pana se formeaza un lichid alb ca laptele;
  • varul nestins, care se foloseste in proportie de 1 kg la 5 litri de apa.

In orice gospodarie, dezinfectia are un rol foarte important. Vara, se recomanda, dezinfectia in mod profilactic, in special in bucatarii.

Metodele si mijloacele de dezinfectie

Mecanice: ventilarea naturala, aerisirea, curatirea, scuturatul, aspiratul, spalatul, clatitul, filtrarea apei;

Fizice: ventilarea, filtrarea, fierberea, prelucrarea cu aer fierbinte, prelucrarea cu aburi, iradierea gama, tratare cu ultrasunet;

Chimice: fenoli, halogenii, compusi cuaternari de amoniu, hexachlorofene, alcoolul, aldehide, peroxidul de hidrogen, chloroxylenol;

Biologice: biofiltre, biocamere, compostarea.

In vederea prevenirii si combaterii infectiilor si in particular a bolilor transmisibile, echipa noastra va ofera solutii viabile si prompte. Detinem toate avizele si autorizatiile necesare in furnizarea de servicii pe masura asteptarilor si nevoilor dumneavoastra.

dezinfectie constanta

firma dezinfectie constanta

pret servicii dezinfectie

dezinfectie constanta firma servicii de dezinfectie constanta