Ce este dezinsectia?

Reprezinta actiunea de prevenire sau de combatere a artropodelor vectoare de germeni patogeni sau daunatoare (direct sau indirect).

Prin servicii de dezinsectie se intelege distrugerea insectelor parazite (transmitatoare de boli) aflate in mediul uman sau animal cu ajutorul unui insecticid. Previne si combate boli transmise de artropode ca plosnite, paianjen, tantar, paduche, purice, capusa, etc.

Metode dezinsectie

Dezinsectie impotriva insectelor taratoare, precum gandaci, purici, plosnite, trebuie efectuata pe tot parcursul anului, iar impotriva insectelor zburatoare, din primavara pana in toamna dar si in functie de temperatura mediului ambient.

Dezinsectia completeaza celelalte operatiuni ( curatenie si dezinfectie ) contribuind la combaterea si prevenirea unor boli transmise de insect si acarieni catre om, facand parte din complexul de masuri de igienizare a mediului inconjurator.

Dezinsectia chimica se realizeaza cu ajutorul pompelor de joasa presiune sau a pompelor automatizate de inalta presiune ( atomizoare, nebulizatoare, etc) cu ajutorul carora se pulverizeaza substanta insecticida. Toate substantele insecticide folosite trebuiesc autorizate de Ministerul Sanatatii.

Dezinsectia ecologica se poate efectua cu ajutorul statiilor de captare pe baza de adeziv cu atractanti, atat alimentari, cat si hormonali. Aceasta varianta protejeaza mediului inconjurator.

Tipuri dezinsectie

  • Profilactica sau preventiva realizata cu scopul impiedicarii inmultirii si raspandirii insectelor si a germenilor patogeni.
  • Curativa sau de combatere avand drept scop distrugerea insectelor si a bolilor infectioase sau parazitare. Pentru combaterea daunatorilor in general sunt necesare 2,3 interventii. De obicei in prima interventie se incearca eradicarea daunatoriilor adulti. Repetarea dezinscetie se efectueaza la un interval de maxim 14 zile, dupa eclozarea oualelor depuse.

Cat costa dezinsectia?

Toate eforturile noastre sunt indreptate catre satisfacerea clientilor, deoarece intelegem ca un client multumit poate sa ne aduca, prin recomandarile sale si alti clienti.

Folosim numai produse de a caror eficienta suntem 100% siguri si metode proprii, imbunatatite permanent pe parcursul celor peste 20 ani de activitate.

In functie de suprafata spatiului ce trebuie tratat, de gradul de infestare, tipul de insecta, frecventa de executie s.a. avem permanenta grija ca intre calitatea lucrarilor si pretul oferit sa fie cel mai bun echilibru.

Dezinsectie asociatii de proprietari

Asociatiile de proprietari au obligatia legala de a efectua dezinsectie si deratizare de 2 ori pe an, primavara si toamna.

Normele de igiena si recomandarile privind mediul de viata al populatiei, aprobate de Ministerul Sanatatii prin Ordinul 536/1997 precizeaza ca masurile de dezinsectie trebuiesc efectuate o data la minim 3 luni, iar lucrarile de deratizare se vor efectua o data la minim 6 luni.

Asociatiile de proprietari care nu efectueaza lucrari de dezinsectie si deratizare risca amenzi prevazute in HG nr. 857/2011.

Asociatiile de proprietari se confrunta in general cu probleme legate de insecte si rozatoare datorita salubrizarii defectuase a subsolurilor si a ghenelor de gunoi.

In momentul in care gandacii sau rozatoarele vor epuiza toate resursele de hrana din subsol, acestia vor invada coloanele tevilor, holurile si apartamentele locatarilor.

Operatiunea de dezinsectie este recomandat sa se efectueze in perioadele favorabile aparitiei insectelor daunatoare, in special din primavara pana la inceputul iernii. Dezinsectia se efectueaza cu insecticide avizate de Ministerul Sanatatii si specifice pentru tipul de daunatori vizati.

Un tratament de dezinsectie correct efectuat dureaza aproximativ 15 minute si se trateaza urmatoarele:

  • subsolul: termonebulizare, cu ajutorul unor aparate care produc ceata calda sub forma de fum;
  • casa scarii si ghenele: se vor trata cu ajutorul pompelor de joasa presiune, pulverizand substanta pe toata suprafata;
  • exterior: cu ajutorul Atomizoarelor de inalta presiune.

Dezinsectia asociatiilor de proprietari trebuie efectuata impreuna cu deratizarea.

Dezinsectie plosnite pat

O infestare cu plosnite de pat/saltea este o problema pe care orice proprietar ar trebui sa o trateze intr-un mod extrem de serios. Acesti daunatori parazitari se hranesc cu sangele oamenilor, precum si cu sangele cald al altor creaturi. Unii oameni cred in mod eronat ca plosnitele de pat sunt greu de observat la fata locului, deoarece acestea sunt practic invizibile cu ochiul liber. Acest lucru este, pur si simplu, neadevarat.

Plosnitele de pat adulte ajung sa aiba o lungime de 5 mm si o latine de 2 mm, fiind destul de vizibile. Cu toate acestea, aceste insecte sunt translucide si greu de observat atunci cand sunt tinere sau nimfe. Plosnitele de pat sunt adesea confundate cu gandacii de covoare sau cu alti gandaci de dimensiuni mici si pot trece neobservati pentru o vreme sau pot fi tratati cu superficialitate.

Plosnitele de pat nu sunt complet creaturi nocturne, dar se hranesc, in general, in timpul noptii cu sangele oamenilor, datorita faptului ca atunci este cea mai prielnica perioada. In stadiile incipiente ale infestarii cu plosnite de pat, acest lucru poate fi greu de identificat deoarece umflaturile rosii si mancarimile ce apar la nivelul corpului unei persoane pot fi dimineata confundate cu muscaturi de tantar sau de paianjen.

In timp ce muscaturile acestor gandaci pot fi dureroase, ele nu sunt, de cele mai multe ori, grave. Desigur, sa ai sangele supt de catre niste plosnite de pat in timpul noptii nu este deloc o experienta placuta.

Exterminarea plosnitelor de pat se poate face in mai multe moduri diferite. Datorita faptului ca aceasta problema este destul de serioasa, cel mai bine este ca oamenii sa apeleze la o firma de dezinsectie autorizata, pentru a avea parte de o exterminare 100% eficienta si nepericuloasa pentru sanatatea umana.

Firma de dezinsectie EUROPREST poate folosi produse chimice ca o modalitate de eliminare a acestor gandacei. In cazul in care se folosesc produse chimice, proprietarul trebuie sa se asigure ca familia si animalele sale de companie sunt tinuti in afara zonei tratate pe durata adecvata a exterminarii.

Orice mobilier sau materiale care sunt indepartate din camera in care are loc tratamentul ar trebui sa fie sigilate cu atentie pentru a se asigura ca nu se vor transporta plosnite de pat in alte incaperi.

Va recomandam, de asemenea, o spalare individuala a lenjeriei de pat si a hainelor la o temperature de peste 60 grade.

Dezinsectie gandaci bucatarie

Daca se intampla sa vezi un gandac de bucatarie in casa ta, nu te agita. Cu masuri de precautie adecvate, gandacii de bucatarie pot fi istorie in casa ta.

Din pacate, acestia se inmultesc foarte repede si trebuie actionat imediat ce se sesizeaza existenta unuia. Trebuie sa iei acest lucru in serios si, mai mult decat atat, sa o faci o prioritate majora.

Cel mai bun lucru este sa apelezi la EUROPREST, pentru a elimina intreaga infestare cu gandaci. Daca actionezi de unul singur si incepi sa folosesti diverse solutii si spray-uri, gandacii vor migra catre casele vecinilor, revenind ulterior in locuinta ta. De asemenea, gandacii devin usor imuni la pesticide si spray-uri. Ei devin toleranti si nu par sa dispara, indiferent de capcanele pe care le pui.

Firma de dezinsectie EUROPREST, va rezolva aceasta problema pentru tine. Desi acesti exterminatori profesionisti folosesc diferite substante chimice, datorita tehnicilor elaborate implicate, sanatatea ta si a familiei tale nu va fi in pericol.

In primul rand, ei vor izola intreaga ta locuinta, blocand intrarile prin care isi fac aparitia noii gandaci si prevenind astfel o alta invazie de insecte. Apoi, europrest va aplica substante chimice in domenii strategice, pentru a elimina atat gandacii de bucatarie, cat si ouale expuse de acestia.

dezinsectie constanta

firma dezinsectie constanta

pret servicii dezinsectie

dezinsectie constanta firma servicii de dezinsectie constanta